Poorten

Onze poortafdeling biedt een volledig gamma van sectionaalpoorten aan. De poorten worden steeds op maat gemaakt: het bovenste en onderste paneel worden aangepast om de juiste hoogte te bekomen. We leveren en plaatsen poorten in alle mogelijke uitvoeringen en kleuren.


Alle gangbare sluitmechanismes zijn mogelijk en we werken steeds met hoogwaardige panelen van 40 mm dikte. Met hun superisolerende panelen met vingerklembeveiliging en hun rondom lopende rubbers geven deze poorten een zeer goede thermische en akoestische isolatie.

 


1. De panelen
Verzinkt plaatstaal: 0,57 mm
Paneeldikte: 40 mm
Paneelhoogte: 610 mm of 534 mm
Afwerking binnenzijde: vlak polyester coating (15 mu), wit-grijs(RAL 9002)
Afwerking buitenzijde: polyester coating (25 mu), coating in RAL-kleur
Thermische isolatie: U = 0,49 W/(m²K)
Geluidsisolatie: 24 dB
Paneelgewicht: 0,12 kg/m²

2. Beslag

Alle beslagdelen zijn verzinkt. Bepaalde onderdelen zijn verkrijgbaar in inox. Veren zijn behandeld met extra roestwerende coating.


3. Bediening
Het uitbalanceren gebeurt met torsieveren, berekend volgens het gewicht van de poort. De veren kunnen vooraan of achteraan worden gemonteerd. Veren en kabeltrommels zijn op de as gemonteerd. De hefkabels lopen van de trommels naar de bodemconsoles. De hefkabels, berekend in functie van het poortgewicht hebben een minimale breuksterkte van zesmaal het poortgewicht.

 


Manueel poorten

 

Een handbediende poort functioneert met het grootste gemak. Ze is uitgerust met een centrale bediening met draaiknop buiten en T-knop binnen. Deze bedient twee sluitpunten, links en rechts die vergrendelen in de zijrails. Uiteraard is het slot ook voorzien van een volwaardige cilinder die indien gewenst te combineren met de andere deuren van de woning.

 

Automatische poorten

 

Een elektrisch aangedreven poort heeft uiteraard een ander prijskaartje maar is dan ook supereenvoudig te bedienen en het mechanisme heeft een zeer lange levensduur en tal van aansluit- en bedieningsmogelijkheden.
Onze poorten zijn steeds voorzien van een aandrijving van Marantec. In het door ons gebruikte Comfort–motorenaanbod is er altijd eentje dat perfect van toepassing is. Zowel de 211 over de 220.2, 250.2, 252.2 tot de zeer performante 257.2 kunnen worden toegepast. Steeds zijn ze standaard voorzien van een soft start en stop,  inbraakwering, krachtbegrenzing,  beveiligde afstandsbedieningen en zijn ze uitvoerig getest op veiligheid.

 

 

Al onze sectionaalpoorten kunnen ook uitgerust worden met extra toebehoren, zoals ronde of rechthoekige patrijspoorten in plexiglas of met de nodige verluchtingsroosters in speciale gevallen.

 

 

Stucco

De sectionaalpoort met Stucco-panelen heeft aan de buitenzijde een gekorrelde of Stucco-oppervlakte. Deze Stucco-oppervlakte, met standaard een grijs-wit (RAL 9002) polyestercoating kan verkregen worden in alle RAL-kleuren en soms ook met Renolith-folie. De panelen bestaan in vlakke uitvoering met 1 horizontale groef (kan ook met Renolith) of met 3 horizontale groeven.

 


Glad

De sectionaalpoort met  gladde panelen heeft aan de buitenzijde een gladde oppervlakte. Deze gladde oppervlakte, met standaard een grijs-wit (RAL 9002) polyestercoating kan verkregen worden in alle RAL-kleuren.
De panelen bestaan in vlakke uitvoering met 3 horizontale groeven.

 


Houtnerf

De sectionaalpoort met houtnerfpanelen heeft aan de buitenzijde een houtnerfoppervlakte. Deze houtnerfoppervlakte, met standaard een grijs-wit (RAL 9002) polyestercoating kan verkregen worden in alle RAL-kleuren. De panelen bestaan in vlakke uitvoering, met 1 horizontale groef (kan ook met Renolith) of met 3 horizontale groeven.

 


Cassette

De sectionaalpoort met cassettepanelen heeft aan de buitenzijde een houtnerfoppervlakte. Deze 'houtnerfcassette' met standaard een grijs-wit (RAL 9002) polyestercoating kan verkregen worden in alle RAL-kleuren en met Renolith-folie.

 


Kantoren Gelko plus, De Lange Beemden 11, 3550 Heusden-Zolder  •  Tel. +32 (0)11 100 700