Weg met de vliegen

Vliegenramen

Een vliegenraam is onmisbaar in elke woning. Wil je graag je slaapkamer verluchten voor het slapengaan? Of wil je 's nachts een permanente, frisse buitenverluchting? Met een vliegenraam zullen de muggen en andere insecten geen kans hebben om je nachtrust te verstoren. Vliegenramen zijn ecologisch, diervriendelijk en bijzonder efficiënt. Dankzij een handig klemsysteem zijn de vliegenramen gemakkelijk te plaatsen, maar ook even gemakkelijk te verwijderen.

 

In normale situaties worden 15 mm-profielen gebruikt. In sommige situaties worden 11 mm-profielen gebruikt als er minder plaats beschikbaar is door bijvoorbeeld een rolluik. Als er meer ruimte overbrugd moet worden tussen het vliegenraam en het raam maken wij gebruik van vliegenramen met een dubbel profiel (bijvoorbeeld twee profielen van 15 mm aan elkaar geplakt).

All deze vliegenramen worden op het raam geklikt met klikkers.

 

Bij woningen waar sierlijsten aan het raamkozijn aanwezig zijn maken wij gewoonlijk gebruik van blokvliegenramen. Deze vliegenramen worden in het raamkozijn geplaatst aan de hand van een klemsysteem.

 

Rolhorren

Een rolhor is makkelijk plaatsbaar in en op raamkozijnen, eventueel tussen het raam en het rolluik. Ook kan men ze plaatsen op alle soorten dakramen. Ze worden op maat gemaakt en zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren.

 


Vliegendeuren

Vliegendeuren zijn uiterst handig wanneer je een terras of een tuin hebt. Met de deur open en een gesloten vliegendeur kan je het mooie weer in je woning beleven. Je woning wordt verlucht zonder de aanwezigheid van insecten in het huis.

 

Heb je huisdieren? Onze vliegendeuren kunnen simpelweg uitgerust worden met een honden– of poezenluikje. Jouw huisdier zal je dankbaar zijn. Voor de huisdieren met scherpe klauwen bieden we een steviger vliegengaas aan, met name petscreen of inox-gaas, opdat ze deze niet scheuren. Bovendien voorzien we alle vliegendeuren van een 'schopplaat' zodat mogelijke beschadiging aan de vliegendeur vermeden wordt. Een pomp zorgt voor een automatische sluiting tegen de gewenste snelheid waardoor insecten buitenspel gezet worden. De pomp kan de deur eveneens openhouden of vergrendelen indien nodig.

Schuifvliegendeuren

Schuifvliegendeuren zijn anoniem en ruimtebesparend. Passend op elk raam of elke deurpartij zorgt de schuifvliegendeur ervoor dat geen enkel insect je huis of veranda kan binnendringen. Jouw veranda of huis krijgt dankzij een schuifvliegendeur een extra dimensie. Door de onopvallendheid van een schuifvliegendeur verdwijnt het binnen/buiten-gevoel dat bij een gewone schuifraam wel aanwezig is.

 

Voor speciale situaties hebben we in ons productengamma verschillende soorten schuifvliegendeuren:

Een schuifvliegendeur op kader wanneer er een verluchtingsrooster of een ander obstakel aan het raam aanwezig is.

Bij een schuifraam met rolluik, waar niet genoeg plaats is voorzien, kan men een kader aan de buitenkant aanbrengen.

Een schuifvliegendeur in en op kader wordt gebruikt als je een drieslagraam hebt. Dit wil zeggen een raam opgedeeld in drie delen waarvan één vast een twee schuivend zijn.

Een dunne schuifvliegendeur wordt gebruikt als er rolluiken aan de ramen aanwezig zijn. Men kan de dunne schuifvliegendeur tussen het raam en de rolluik plaatsen als er minstens twee centimeter beschikbare ruimte is.


Plissé's

De plissé vouwhordeur is een nieuw alternatief voor al je rolhordeuren. Een plissé vouwhordeur kan zowel van links naar rechts als van rechts naar links geplaatst en gebruikt worden. Het zwart geplisseerde gaas is voorzien van horizontale spandraden die extra stevigheid bieden aan het geheel. Doordat het boven en onder in een kunststofketting zit ingesloten blijft het nauwkeurig ter plaatse tijdens het gebruik.

De bovengeleider bestaat uit een U-vormig profiel en onder glijdt de plissé vouwhordeur over een laag drempeltje van slechts 3 mm. Dit kan makkelijk op de vloer bevestigd worden. De plissé vouwhordeur is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, zelfs de matte RAL-kleuren en de structuurlakken.

 

Ook zijn ze in meerdere breedtes uitvoerbaar namelijk 960, 1300, 1600 en 1900 mm. Bij dubbele deuren of bredere uitvoeringen dan 1900 mm kunnen twee plissé vouwhordeuren gebruikt worden die naar elkaar toeschuiven. Deze worden dan met borstels of eventueel met magneetstrips bij elkaar gehouden (dubbele plissé).


Je kan ook opteren voor een gekoppelde plissé. In dit geval zijn de plissé's aan elkaar gekoppeld en kun je ze verder laten uitschuiven. Bijvoorbeeld, als een plissé van 1,90 m gekoppeld is aan een plissé van 1,30 m kan je de gekoppelde plissé 3,20 meter laten uitschuiven.

 

De bovengeleiding van de plissé is een U-vormig aluminium profiel dat in dezelfde kleur gemoffeld wordt als de bestaande deur of schuifdeur. Deze is even lang als de lengte van de plissé. De bovengeleiding bij een dubbele of gekoppelde plissés is, indien gewenst, in één stuk verkrijgbaar. De breedte van deze bovengeleiding bedraagt 38 mm en de hoogte 60 mm. De treklijst en de cassette worden eveneens in dezelfde kleur als de bestaande deur of schuifdeur gemoffeld. Als de vouwhordeur volledig is opgerold hebben de cassette en treklijst samen ongeveer een breedte van 11 cm.

 

De onderregel is vervaardigd uit pvc en heeft een hoogte van ongeveer 3 mm. Voor een schuine dorpel hebben we een correctieprofiel dat we eerst bevestigen zodat ook hier een plissé gebruikt kan worden.

 

Terrasschermen

De Cubola is een zonwerend product dat toelaat om ook op moeilijker bereikbare plaatsen beschermd en beschut van het buitenleven te genieten. Dit type zonwering heeft een strakke, moderne uitstraling, uniek in zijn soort.

 

Het Cubola-systeem kan zowel vrijstaand (met vier voeten) als aan een gevel of op een schutting (met twee voeten) gemonteerd worden. Wanneer men de zon niet wil weren wordt de zonwering volledig horizontaal in de cassette getrokken waardoor het doek volledig uit het zicht verdwijnt. Je kan het doek ook in een variabele hoek instellen om bijvoorbeeld een laagstaande zon te weren of regenwater van het doek af te laten lopen.

 

De Cubola kan oneindig aan elkaar gekoppeld worden zodat grote oppervlaktes kunnen worden afgedekt. Dit maakt het tot een ideaal zonweringsproduct voor pleinen en horecagelegenheden, waar bescherming tegen hinderlijke zon en schadelijke uv-straling gewenst is. De Cubola kan eveneens gebruikt worden voor het creëren van een wellnessruimte met onder andere een bubbelbad en relaxstoelen. Als u de ruimte onder de Cubola graag insectenvrij wilt houden dan installeren we schuifvliegendeuren of plissé's aan de voorkant, zijkant of achterkant van de Cubola.

 


Kantoren Gelko, De Lange Beemden 11, 3550 Heusden-Zolder  •  Tel. +32 (0)11 21.07.00  •  Fax +32 (0)11 21.07.22

 


Toonzaal Gelko Hasselt

Genkersteenweg 201

3500 Hasselt
Tel. +32 (0)11 21.07.00

Fax +32 (0)11 21.07.22


Maandag tot en met zaterdag

van 10.00 tot 18.00 uur
Zondag van 14.00 tot 18.00 uur 

 

 

 

Toonzaal Wilsele

Aarschotsesteenweg 580

3012 Wilsele
Tel. +32 (0)16 85.09.95

Fax +32 (0)16 85.09.96


Maandag tot en met vrijdag

van 12.00 tot 18.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur
Zondag gesloten

 

 

Toonzaal Antwerpen (Schilde)

Turnhoutsebaan 378-380

2970 Schilde
Tel. +32 (0)3 501.75.85

Fax +32 (0)3 501.75.86


Dinsdag tot en met zaterdag

van 13.00 tot 18.00 uur
Zondag en maandag gesloten
andere uren op afspraak 

 

 

Toonzaal Lanklaar

hoek Rijksweg/Nieuwstraat 1

3650 Lanklaar
Tel. +32 (0)89 25.33.43 

Fax +32 (0)89 25.33.43 


Open: dinsdag tot en met vrijdag

van 09:00 tot 17:00, zaterdag van 09:00 tot 13:00

Afspraak: maandag, donderdag en zaterdagnamiddag
Gesloten: maandag, donderdag en zondag